Webinarium

Senaste

Webbinarium med överläkare Christina Linder Stagliotto

Tidiga kliniska studier med inriktning på sarkom

I detta webbinarie kommer överläkare Christina Linder Stagliotto att berätta om tidiga kliniska studier, så kallade FAS 1.
 
Christina är onkolog på Sarkomcentrum på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Hon är också nyvald ordförande i Scandinavian Sarcoma Group, som är en organisation där läkare och forskare med flera professioner samverkar för att hitta ännu bättre behandlingar för sarkomdrabbade.
 
De tidiga kliniska studier som Christina Linder Stragliotto kommer att berätta om i webinariet är avgörande för att ta reda på hur människor reagerar på nya behandlingar.
 
Vilka FAS 1-studier pågår just nu? Vad hoppas man att de kommer att innebära? Hur hittar man kliniska studier att delta i?

Se inspelningen från webbinariet nedan.
Överläkare Christina Linder Stagliotto

Se våra inspelade webinarier

Cancer i Sydafrika

Professorn och tumörortopeden på Karolinska Universitetssjukhuset, Henrik Bauer, är en av våra främsta hjältar i kampen mot sarkom.

GIST

Webinarie om GIST, med Överläkare Mikael Eriksson.
GIST är en förkortning för gastrointestinala stromatumörer och står för över 90 procent av alla sarkom i bukhålan.

Vågar vi hoppas?

Biträdande överläkare, onkolog Andri Papakonstantinou, Karolinska Universitetssjukhuset, berättar och svarar på frågor om behandlingar av sarkom.

Sarkomdagen 2021

Med Otto Brosjö - överläkare/tumörortoped, Andri Papakonstantinou - biträdande överläkare/onkolog, Karin Corbishley - Cancerfonden, Henrik Bauer -överläkare, mfl.

Christoffer Vannas

Föreläsning med Christoffer Vannas, onkolog på Sahlgrenska universitetssjukhuset som berättar om Sarkom och Sarkomteststudien.

© 2021 All rights reserved