Webinarium

Kommande

Webbinarium med överläkare Christina Linder Stagliotto

Tidiga kliniska studier med inriktning på sarkom

I detta webbinarie kommer överläkare Christina Linder Stagliotto att berätta om tidiga kliniska studier, så kallade FAS 1.
 
Christina är onkolog på Sarkomcentrum på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Hon är också nyvald ordförande i Scandinavian Sarcoma Group, som är en organisation där läkare och forskare med flera professioner samverkar för att hitta ännu bättre behandlingar för sarkomdrabbade.
 
De tidiga kliniska studier som Christina Linder Stragliotto kommer att berätta om i webinariet är avgörande för att ta reda på hur människor reagerar på nya behandlingar.
 
Vilka FAS 1-studier pågår just nu? Vad hoppas man att de kommer att innebära? Hur hittar man kliniska studier att delta i?
 
Välkommen till detta webbinarium i vilket man också kan ställa mer allmänna frågor om sarkom.
 
Anmälan till framtiden@sarkom.se senast den 11 maj.
 
Välkommen!
Överläkare Christina Linder Stagliotto

Senaste

Webbinarium med professor Henrik Bauer

Professorn och tumörortopeden på Karolinska Universitetssjukhuset, Henrik Bauer, är en av våra främsta hjältar i kampen mot sarkom. Han arbetar nu under ett par år på Groote Schuur Hospital i Kapstaden i Sydafrika. I ett område präglat av svår fattigdom, våld och utbredd kriminalitet hjälper han patienter med sarkom, bland annat genom att bygga upp “South African Sarcoma Register”. Under webbinariet berättar Henrik hur annorlunda det är att arbeta med cancer i Sydafrika. Han kommer också att besvara mer allmänna frågor om sarkom från deltagarna i webbinariet. Anmälan till framtiden@sarkom.se Välkomna!
Henrik Bauer
Spela videoklipp

Se våra inspelade webinarier

GIST

Webinarie om GIST, med Överläkare Mikael Eriksson.
GIST är en förkortning för gastrointestinala stromatumörer och står för över 90 procent av alla sarkom i bukhålan.

Vågar vi hoppas?

Biträdande överläkare, onkolog Andri Papakonstantinou, Karolinska Universitetssjukhuset, berättar och svarar på frågor om behandlingar av sarkom.

Sarkomdagen 2021

Med Otto Brosjö - överläkare/tumörortoped, Andri Papakonstantinou - biträdande överläkare/onkolog, Karin Corbishley - Cancerfonden, Henrik Bauer -överläkare, mfl.

Christoffer Vannas

Föreläsning med Christoffer Vannas, onkolog på Sahlgrenska universitetssjukhuset som berättar om Sarkom och Sarkomteststudien.

© 2021 All rights reserved