Webinarie 26/10 2021

Det tar inte slut för att man skrivs ut!

Kontaktsjuksköterskan Annica Pettersson, Sarkomcentrum på Norrlands Universitetssjukhus och Linda Vilhelmsson, styrelseledamot i Sarkomföreningen.

Anmäl stängd

Inspelningen kommer snart att finnas här.

Webinar - Det tar inte slut för att man skrivs ut - Sarkomforeningen
Webinar - Det tar inte slut för att man skrivs ut

Webinarie

Det tar inte slut för att man skrivs ut!

– Varmt välkommen till webinarium om rehabilitering efter sarkom.

Medverkande: Kontaktsjuksköterskan Annica Pettersson, Sarkomcentrum på Norrlands Universitetssjukhus och Linda Vilhelmsson, styrelseledamot i Sarkomföreningen.

Moderator: Magnus Carlsson, Sarkomföreningen

När: Tisdagen den 26 oktober klockan 17:00- 18:30

Att drabbas av sarkom gör lätt att man tappar fotfästet. Det är tufft att hantera krisen, vardagen, biverkningar av behandlingar och oron för hur det ska gå. En dag skrivs man förhoppningsvis ut och ska återhämta sig, gå på återkontroller och det är en del praktiskt som måste lösas. De flesta är både fysiskt och psykiskt påverkade och det handlar nu om att fortsätta leva efter sarkom eller med sarkom.

Under detta webinarium kommer vi att prata om hur sarkompatienter upplever sin rehabilitering, hur vården stöttar patienten i rehabiliteringen och vad riktlinjerna för vården säger. Vi kommer att ha gott om tid för frågor.

Sarkomföreningen kommer i samband med webinariet också att presentera rapporten ”Jag visste inte hur jag skulle börja leva” som handlar om vad patienter och anhöriga behövde/hade behövt och hur vården ser på rehabilitering efter sarkom. Allt utifrån att det inte tar slut när man skrivs ut!

© 2021 All rights reserved

Webinarium - 22/3

Onsdag den 22 mars kl. 17:30 är du välkommen till ett webbinarium med:

  • Fredrik Baecklund, överläkare och onkolog vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.


Webinariet kommer till stor del beröra sarkom hos barn och unga men Fredrik kommer också att besvara alla möjliga frågor om sarkom