Kampanjen "Vi hade tur!"

Kan man säga att man haft tur när man är drabbad av cancer? Vi menar att det kan man. Man kan ha turen att få specialistvård i tid. Rapporten ska ses som en hjälp till primärvården att tidigare upptäcka sarkom, men också till enskilda att gå med sina symptom till läkare.

Pressbilder

Kampanjbilder
Sarkomföreningens logotyp

Dokument

"Vi hade tur".pdf
Anna hade tur.pdf
Nicklas hade tur.pdf

Kontakt

Magnus Carlsson, ordförande
070-5201091

Patientberättelser

I filmen får vi möta Nicklas som berättar om sin resa inom vården och hur han tillslut fick rätt diagnos. Medverkar gör också David Wennergren, överläkare på Sarkomcentrum på Sahlgrenska Sjukhuset.

I samarbete med läkemedelsföretaget Pfizer

 

I detta inslag berättar Emelie Johansson om när hon fick sin sarkomdiagnos som 10-åring, och hur man till slut valde att göra en Van Nes rotationsplastik. 

Elisabet Lidbrink, överläkare och onkolog på Karolinska sjukhuset samt Otte Brosjö, överläkare och tumörortoped medverkar i filmen.  

I samarbete med läkemedelsföretaget Pfizer

Läs vår rapport!

I rapporten kan du läsa om vad sarkom är, vilka symtomen är och kanske ännu viktigare är de symtom som är extra viktigt att uppmärksamma. Vi tar upp några av de behandlingsmetoder som finns i dagsläget, men vi vill också ta reda på hur fler patienter skall kunna få sin diagnos i tid. 

I samarbete med läkemedelsföretagen Bayer och Novartis

Nicklas hade tur.

Nicklas hade en brokig väg genom sjukvårdsystemet innan rätt diagnos ställdes. Här kan du läsa om hans historia.

I samarbete med läkemedelsföretagen Bayer och Novartis.

© 2021 All rights reserved